Home

Achtergrond

Beleggers vermoeden megafraude Groen Invest

Meer dan duizend beleggers hebben beslag gelegd op 700 hectare bospercelen van investeerder Groen Invest.

Daarmee willen zij hun inleg van ongeveer 70 miljoen euro terug zien te krijgen, die het bedrijf naar zij vrezen verkwanseld heeft.

Advocaat Honoré van Schuppen, die de gedupeerde beleggers vertegenwoordigt, zei dit vandaag. "De beleggingen stammen uit eind jaren negentig'', aldus Van Schuppen. "De eerste uitkeringen hadden na acht jaar, dus in 2004, moeten plaatsvinden. Dat is niet gebeurd.

De situatie is zo zorgelijk dat de AFM recentelijk een stille curator heeft benoemd. Het lijkt erop dat er überhaupt geen geld meer is.''
Groen Invest stelt op zijn website voor beleggers te investeren in robiniabomen. De bomen, een alternatief voor tropisch hardhout, zouden op landbouwgrond in West-Europa worden aangeplant. Beleggers stapten volgens Van Schuppen gemiddeld voor zo'n 10.000 euro in.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.