Home

Achtergrond 174 x bekeken

Bekende Nederlanders mengen zich in verkiezingen

Bekende Nederlanders mengen zich in de campagnes voor het Europees Parlement.

De beroemde orkestleider André Rieu spreekt zijn steun uit voor VVD-kandidaat Toine Manders. `Toine zet zich in het Europees Parlement in voor de belangen van artiesten. Daarom steun ik Toine Manders'', meldt Rieu op de site van de Brabantse VVD'er.

VVD-lijsttrekker Hans van Baalen pakt uit met de openlijke steun van oud-commandant der strijdkrachten Dick Berlijn.

Het Europees Parlement zelf heeft bekende voetballers ingeschakeld om de aandacht te vestigen op de verkiezingen. De Roemeense oud-Ajacied Christian Chivu, de Portugees Luis Figo en de Duitser Oliver Kahn roepen kiezers per webvideo op om naar de stembus te gaan.

CDA-lijstduwer Ria Oomen heeft op haar website steunvideo's van bekende Limburgers zoals VVV-voorzitter Hay Berden en komiek Pierre Cnoops. "Ria moet van plaats 25 naar plaats 1'', zegt voorzitter Berden.

Andere partijen zeggen niet actief te zoeken naar bekende namen of er geen belang aan te hechten. In de Verenigde Staten is het vrij normaal dat beroemdheden hun steun uitspreken voor kandidaten. Oprah Winfrey trad nogal eens op bij de campagne van Barack Obama, wat zijn aanhang deed groeien.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.