Home

Achtergrond

'Bedrijven vrezen meer regels'

Een toename van het aantal wetten en regels wordt door steeds meer bedrijven gezien als een belangrijk bedrijfsrisico.

Met name bedrijven in de financiële sector verwachten met veel nieuwe regels te maken te krijgen.

Dat bleek vandaag uit een onderzoek van Aon, een internationaal adviesbureau in risicomanagement en verzekeringen. "De kosten, de hoeveelheid en de complexiteit van deze regels plaatsen veel multinationals voor ernstige problemen om ze na te leven'', aldus Aon in het rapport.

Het is onduidelijk of veel sectoren te maken krijgen met strengere wetgeving. De verwachting is wel dat de financiële sector hiermee te maken krijgt. De aanleiding daarvoor is de kredietcrisis en de daaropvolgende financiële crisis.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.