Home

Achtergrond

Bayer komt met nieuwe schimmelbestrijder

Bayer CropScience gaat een nieuw schimmelbestrijdingsmiddel op de markt brengen.

Bayer stelt dat het middel in meer dan zeventig gewassen kan worden gebruikt om schimmels te bestrijden, zoals botrytis, meeldauw, sclerotina en de schimmelziekte monilia bij vruchtbomen. Het middel bevat de werkzame stof fluopyram, dat hoort bij de chemische groep van de pyridinylethylbenzamides. Bayer verwacht dat het middel vanaf 2010 in de VS kan worden gebruikt. De introductie in de EU volgt in 2011.

De producent van gewasbeschermingsmiddelen verwacht dat het middel een wereldwijde omzet zal voortbrengen van 150 miljoen euro per jaar. Bayer stelt dat telers weinig middel hoeven te gebruiken voor een goede werking. Dat gaat resistentie tegen.

Of registreer je om te kunnen reageren.