Home

Achtergrond 4 reacties

Balkenende hoopt op acht zetels voor CDA in EP

CDA-leider en premier Jan Peter Balkenende hoopt dat zijn partij bij de Europese verkiezingen volgende week groter wordt dan ze nu is in het Europees Parlement.

"Zeven of acht zetels is onze ambitie. Daar moet keihard voor geknokt worden, maar daar gaan we voor'', zei Balkenende vandaag bij een CDA-verkiezingsbijeenkomst in Den Haag.

Het CDA heeft nu zeven zetels in het Europees Parlement, net zoveel als de PvdA. Na de verkiezingen is er een zetel minder te verdelen voor Nederland. Balkenende is niet bang voor eurosceptische partijen als de SP en de PVV die hij een gebrek aan visie verwijt. "In het Europees Parlement gaan om de zaak van binnen op te blazen, daar schiet je toch niets mee op?''

Balkenende hoopt op een hogere opkomst dan bij de vorige Europese verkiezingen in 2004. Toen ging 39,1 procent van de kiesgerechtigden naar de stembus. Het Europees gemiddelde was vijf jaar geleden 45,6 procent.

Administrator

Laatste reacties

 • no-profile-image

  Veehouder

  Waarom zouden we dan nog gaan stemmen?

 • no-profile-image

  boerke

  boerke stemt niet op het cda, maar op een partij die het quotum weer wil bevriezen, zodat er weer met plezier gemolken kan worden. en natuurlijk betere melkprijzen.

 • no-profile-image

  Harry K.

  Ik stem niet op het CDA. Een partij welke mij noodzakelijk gesubsidieerd wil laten concurreren op een (wereld) markt is mijn stem niet waardig.

 • no-profile-image

  Paul Jansen

  Boerke, als je die partij bedoeld van de extra gevulde tomatensoep vrees ik dat je op termijn ook geen eigen baas meer bent.

Of registreer je om te kunnen reageren.