Home

Achtergrond 171 x bekeken

Balkenende bezoekt Berlusconi

Premier Jan Peter Balkenende brengt donderdag een bezoek aan zijn Italiaanse ambtgenoot Silvio Berlusconi in Rome.

Tijdens de lunch spreken ze over de financiële en economische crisis en herstelmaatregelen. Berlusconi is nu voorzitter van de G8, de acht grootste industrielanden. Nederland zit daar niet in. Voorafgaand daaraan zal Balkenende een gastcollege geven aan de Sapienza universiteit in Rome, één van de oudste universiteiten van Europa. Daarin zal hij pleiten voor een nieuw moreel perspectief voor een sociaal, duurzaam en welvarend Europa.

In de middag zal Balkenende deelnemen aan de autorace Mille Miglia, een rally met klassieke auto's, aldus de Rijksvoorlichtingsdienst.
Een dag eerder, woensdag, bezoekt Balkenende Noord-Rijnland-Westfalen. Hij ontmoet bewindslieden en heeft een werklunch met vertegenwoordigers van grote Nederlandse en Duitse ondernemingen. Het gesprek gaat onder meer over de economische crisis en de samenwerking tussen Nederland en de Duitse deelstaat.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.