Home

Achtergrond 194 x bekeken

BASF zet vol in op landbouwonderzoek

BASF gaat meer onderzoeksgeld besteden aan gewasbeschermingsmiddelen en zaaigoed.

De chemiereus wil tot de top van de agrochemische industrie gaan behoren.

Dat heeft bestuurder Stefan Marcinowski gezegd tegen persbureau Bloomberg. "We nemen geen halve maatregelen." De verkoop van agrochemicaliën is voor chemieconcerns tijdens de crisis de meest stabiele factor gebleken.

In het eerste kwartaal noteerde de divisie Agricultural Solutions van BASF als enige onderdeel winst- en omzetgroei. Het bedrijf heeft momenteel zestien gewasbeschermingsmiddelen in de pijplijn. Het besteedt zo’n 35 procent van zijn onderzoeksgelden aan nieuw zaaigoed en gewasbeschermingsmiddelen, terwijl landbouwproducten slechts 5 procent van de totale omzet uitmaken.

Volgens Marcinowski is BASF van plan te groeien door innovatie, en niet door overnames. Het zegt geen interesse in de landbouwdicisie van Dow te hebben.

Of registreer je om te kunnen reageren.