Home

Achtergrond

Australische rundvleesexporten onder druk door crisis

Meer aanbod en een sterk gedaalde Australische dollar zijn onvoldoende gebleken om de Australische export van rundvlees te stimuleren.

In april daalde het geëxporteerde volume van de op één na grootste rundvleesexporteur ter wereld met 8,6 procent tot 80.692 ton.

Het is dit jaar voor het eerst dat de export ten opzichte van dezelfde maand vorig jaar is gedaald. De vraag uit Japan, Zuid-Korea, Rusland, Indonesië en de Filipijnen daalde. De vraag uit de VS nam juist toe, en wel met 33 procent, tot 26.009 ton.

Het Australische ministerie van landbouw stelt dat de Amerikaanse vraagtoename vooral te danken is aan goede verkopen van de fastfood-sector. Die profiteert van de crisis. Ook de vraag uit nog relatief kleine markten als China en het Midden-Oosten nam eveneens sterk toe.

Japan is traditioneel de grootste ontvanger van Australisch rundvlees, en de export naar dit land viel 9 procent ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. Het niveau, 30.178 ton bleef gelijk aan dat in maart.

Of registreer je om te kunnen reageren.