Home

Achtergrond 205 x bekeken

Asbest in weiland rond afgebrande koekjesfabriek

Het terrein rond de koekjesfabriek in Ooltgensplaat (Zuid-Holland), die deze week door een brand in de as werd gelegd, is vervuild met asbest.

Het gebied is tot begin volgende week afgesloten. Dat heeft de gemeente Overflakkee, waaronder Ooltgensplaat valt, vandaag bevestigd.

Het gaat om een stuk grond van 18.500 vierkante meter, weilanden en akkerbouwgebied, waar asbestsnippers en golfplaten met het kankerverwekkende asbest zijn gevonden. Een deel van het gebied zal vrijdag worden vrijgegeven, zegt een woordvoerder van de gemeente. Van de fabriek staat alleen het stalen karkas nog overeind.

De brand maakte De Ruiter’s Bakkerij dinsdag vrijwel met de grond gelijk. Het bedrijf maakte naar eigen zeggen ’de lekkerste speculaas van Nederland’. Persoonlijke ongelukken deden zich bij de brand niet voor. De schade wordt geschat op enkele miljoenen.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.