Home

Achtergrond 170 x bekeken

Argentinië mogelijk al in 2010 importeur rundvlees

Argentinië is voor het eerst in haar geschiedenis volgend jaar mogelijk netto-importeur van rundvlees.

Dat blijkt uit cijfers van het Argentijnse ministerie van landbouw. Oorzaak is een terugvallende productie, en hoge binnenlandse consumptie.

Het ministerie van landbouw heeft becijferd dat de productie van rundvlees in 2010 echter terugvalt naar 2,67 miljoen ton. Dat is bijna een half miljoen ton minder dan de verwachte productie dit jaar. Argentijnen eten meer rundvlees dan welk volk dan ook: 68 kg op jaarbasis, en dus is de productie niet genoeg.

Volgens het rapport neemt de veestapel af van 55,3 miljoen stuks nu, naar 47,9 miljoen stuks volgend jaar. Dit is deels te verklaren door langdurige droogte, landbouwstakingen en het beleid van de regering minder op rundvleesproductie in te zetten.

Of registreer je om te kunnen reageren.