Home

Achtergrond

Apeldoorn verslagen en ingetogen

In de straten van Apeldoorn heerste donderdag en vrijdag verslagenheid. Dat zei burgemeester Fred de Graaf vanmiddag tijdens een persconferentie, de dag na het incident waarbij zes mensen om het leven kwamen.

"Als ik door de straten reed, zag ik verlaten pleinen en parken. Alles werd afgebroken.'' De burgemeester meldde vrijdag dat er nog negen mensen in het ziekenhuis liggen, twee zijn er slecht aan toe. "Een vrouw ligt in kritieke toestand in het ziekenhuis en van een man is zijn toestand zorgwekkend'', aldus De Graaf. Twee andere gewonden (van de elf in totaal) zijn weer thuis.

De Graaf kondigde vrijdag aan dat er een herdenkingsbijeenkomst wordt georganiseerd voor de slachtoffers. "Maar wanneer precies, dat is nog niet bekend. We moeten eerst afwachten hoe het verder gaat met de gewonden.'' Of koningin Beatrix zelf aanwezig zal zijn bij de bijeenkomst, kon De Graaf niet zeggen. "Tot en met het moment van de bijeenkomst zullen in Apeldoorn geen manifestaties plaatsvinden."

De kermis voor het stadhuis wordt opgebroken. "Of de exploitanten daarvoor een vergoeding krijgen? Dat weet ik niet, ik denk het wel.'' De Graaf sloot uit dat de herdenkingsbijeenkomst voor Bevrijdingsdag plaatsvindt.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.