Home

Achtergrond

Apeldoorn herdenkt slachtoffers aanslag

Apeldoorn staat vanavond stil bij de slachtoffers van de aanslag op Koninginnedag, die aan zeven mensen het leven kostte.

De officiële en besloten herdenking heeft plaats in theater Orpheus. Naast slachtoffers, nabestaanden en hulpverleners zijn ook koningin Beatrix, prins Willem-Alexander, prinses Máxima, Pieter van Vollenhoven en prinses Margiet aanwezig.

Tweede Kamervoorzitter Gerdi Verbeet en Eerste Kamervoorzitter Yvonne Timmerman-Buck zijn namens de Staten-Generaal aanwezig. Op het Marktplein kunnen belangstellenden de bijeenkomst op een groot videoscherm volgen. Daar treden ook plaatselijke muziekgroepen op, die een eerbetoon brengen aan de slachtoffers.

Vanaf Paleis Het Loo gaan bussen met twaalfhonderd genodigden naar theater Orpheus. De route voert ook langs de plek waar de aanslag plaats vond.

De gemeente verwacht in totaal duizenden belangstellenden. Voor het gebied op en rond het Marktplein, Paleis Het Loo en theater Orpheus geldt een noodverordening. De politie mag daar preventief fouilleren.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.