Home

Achtergrond 232 x bekeken

Anthos wil cao groothandel in bollen verlengen

Anthos, de handelsbond voor bolproducten, heeft werknemerspartijen FNV en CNV een eindbod gedaan in de cao voor de Groothandel in Bloembollen. De huidige cao loopt op 30 juni af.

Het eindbod omvat een ongewijzigde verlenging van de cao tot 30 juni 2010, geen loonsverhogingen, een eenmalige uitkering op 1 maart 2010 van 0,5 procent van het jaarloon en een onderzoek naar het behouden van werknemers voor de sector.

Hieraan liggen de zeer onzekere kortetermijnvooruitzichten voor de sector ten grondslag. De sector is voor 95 procent afhankelijk van de door de economische crisis moeilijk verlopende export. De rendabiliteit van bedrijven staat hierdoor onder druk en voor de werkgelegenheid bestaan grote zorgen.

Of registreer je om te kunnen reageren.