Home

Achtergrond 177 x bekeken

Amsterdam verstevigt relatie met Japan

Amsterdam en de omliggende gemeenten Amstelveen, Almere en Haarlemmermeer hebben vorige week de zakelijke banden met Japan verstevigd.

Een handelsdelegatie onder leiding van burgemeesters Job Cohen van Amsterdam en Jan van Zanen van Amstelveen reisde af naar het Aziatische land.

Uit de bedrijfsbezoeken bleek dat Japanse multinationals momenteel kostenreducties invoeren en serieus kijken naar herstructurering van hun Europese vestigingen, maakten de gemeenten vandaag bekend. Dat kan ertoe leiden dat het aantal vestigingen van deze bedrijven afneemt in Europa.

De Amsterdamse regio kan profiteren van deze ontwikkelingen, stelt de delegatie. Uit onderzoek en op basis van de bezoeken blijkt namelijk dat de hoofdstad in vergelijking met Londen, Brussel en Düsseldorf op het gebied van huisvesting, belastingklimaat en sociale zekerheid voordelen en besparingen biedt.

Japan is, na de Verenigde Staten, al jaren de grootste buitenlandse investeerder in de Amsterdamse regio. Het overgrote deel van de bijna vierhonderd Japanse bedrijven in ons land is gevestigd in de omgeving van de hoofdstad. Vorig jaar streken meer dan tien nieuwe Japanse bedrijven in de buurt neer.

De lokale overheid in het land waardeerde het bezoek van de Amsterdamse regio enorm in deze tijden van financiële crisis, lieten de gemeenten weten. Beide landen vieren dit jaar vierhonderd jaar handelsrelaties en 150 jaar diplomatieke betrekkingen.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.