Home

Achtergrond 173 x bekeken

Amerikaan zwemt heimelijk naar Aung San Suu Kyi

Veiligheidsdiensten in Myanmar hebben een Amerikaan opgepakt die naar het huis was gezwommen van oppositieleidster Aung San Suu Kyi (63), die onder huisarrest vastzit.

Dat melden staatsmedia. John William Yeattaw was naar het Aziatische land gekomen met een toeristenvisum. In de nacht van zondag op maandag stak hij heimelijk het meer over naar het huis van de opgesloten winnares van de Nobelprijs voor de Vrede, en verbleef daar.

Op de terugweg twee dagen later werd hij opgepakt. De autoriteiten namen onder meer zijn paspoort en fototoestel in beslag. Ze zeggen het motief van de bezoeker nog te onderzoeken.

Aung San Suu Kyi staat in totaal bijna negentien jaar onder huisarrest. Zij mag slechts sporadisch bezoek ontvangen. Haar Nationale Liga voor Democratie won in 1990 de verkiezingen, maar het militaire regime weigerde de macht over te dragen.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.