Home

Achtergrond 9 reacties

'Ambtenaren gruwen van PVV'

Meer dan de helft van de rijks-, provincie- en gemeenteambtenaren wil niet werken voor een bewindspersoon van de PVV van Geert Wilders.

Dat valt op te maken uit een enquête onder bijna vijfhonderd overheidsdienaren door het magazine re.Public, waarop 16.000 ambtenaren zijn geabonneerd.

"Ik ben ambtenaar geworden om iets bij te dragen aan de maatschappij, niet om hem af te breken'', zegt een van de ondervraagden.
Bijna 70 procent van de lezers van re.Public vindt het 'een drama' als de PVV gaat regeren. Een op de vijf lezers staat er 'neutraal' tegenover. Over de bestuurlijke kwaliteiten van de PVV zijn de respondenten van de volgens de organisatoren representatieve proef erg
kritisch: 85 procent schat die in als 'slecht' of 'matig'.

De PVV heeft minister Guusje ter Horst van Binnenlandse Zaken onmiddellijk vragen gesteld naar aanleiding van de enquête. "In hoeverre zou een eventuele weigering van een ambtenaar om voor een PVV-bewindspersoon te werken, in strijd met zijn of haar ambtseed zijn en welke mogelijkheden heeft een bewindspersoon om in zo'n geval een weigerende ambtenaar de laan uit te sturen?'', zo wil de partij alvast weten.

Administrator

Laatste reacties

 • no-profile-image

  miltie

  die ambtenaar wil alleen werken voor vooruit gang ;;wat hebben ze bereikt ;de landbouw zijn ze aan het verkwanselen met natura 2000; de natuur verkracht met veel te veel zwanen;;ganzen ;;zwijnen ;;vossen die de weide vogels broedsel opvreten;;landbouw grond veschralen ;door te kort aan meststoffen in de bodem;;wat zijn die ambtenaren toch een wijs volk;kijken niet verder dan hun neus lang is; en volgzaam om hier een bananen republik te maken ???

 • no-profile-image

  centje

  De laatste tijd doet het CDA het woord voor de PVV wat betreft de landbouw, dus..... wie weet ?? Ben het helemaal met Harm eens. Stemmen op het PVV en de overtollige ambtenaren gaan vanzelf weg

 • no-profile-image

  Paul Jansen

  De PVV wordt door een aantal lieden op een voetstuk geplaatst, wat nogal opmerkelijk is. Deze partij, die zich voornamelijk profileert ten opzichte van de buitenlanders, heeft verder niet echt veel te bieden. Op landbouwgebied een dubieuze vertegenwoordiger in Dion Graus. Stel dat deze partij 25 of meer zetels gaat halen in 2e kamerverkiezingen. Wat dan? Waar haalt men gekwalificeerde mensen vandaan die deze partij een gezicht kunnen geven. Ik zie hier overeenkomsten met de LPF waar men alles gedaan heeft om haar eigen graf te graven. Het optreden van Wilders heeft alleen het positieve gevolg dat andere partijen hun beleid of gedrag aan moeten passen.

 • no-profile-image

  een wakker dier

  Nou, die helft die niet wil werken onder Geert Wilders... die werken toch al nauwelijks merkbaar, dus die mogen terecht vrezen dat ze aangepakt gaan worden.
  Wie wakker is stemt op de P.V.V.!!!

 • no-profile-image

  melkveehouder

  Jammer dat het Agd niet publiceert uit re.Public. Zie hieronder de visie van Rinus van Schendelen en enkele reacties hierop;

  Rinus van Schendelen, hoogleraar Politicologie aan de Erasmus Universiteit Rotterdam, noemt de houding van de respondenten ‘fout’: ‘Tot de functievereisten van een ambtenaar behoort loyaliteit aan de baas. Zo simpel is het. Er is geen enkele juridische grond waarop een ambtenaar kan weigeren voor een PVV’er te werken. Die houding past ook niet bij deze tijd. Ambtenaren moeten respect tonen voor de kiezer.’

  Geplaatst door: Fred Schröter
  Datum plaatsing: 08 mei 2009,13:32

  Ik kan me geheel vinden in de visie van de heer van Schendelen. We werken voor het volk dus de kiezer en niet een bepaalde bewindspersoon....

  Geplaatst door: patrick meeuwisse
  Datum plaatsing: 08 mei 2009,13:52

  1 van de punten uit het programma van Wilders is het inkrimpen van het ambtenarenapparaat. Voor die 50% van de respondanten die niet voor Wilders willen werken, is het dan snel gebeurt, lijkt mij.
  Tevens heeft dhr. Schröter volkomen gelijk. Je hebt als ambtenaar geen invloed op de keuze van je hoogste baas, en gewoon je werk maar te doen.
  Het zou de ambtenaren sieren, diegenen die anti-Wilders zijn, om hun werk dusdanig uit te voeren dat een hoop van zijn ideeen afgezwakt en omgebogen worden wanneer zij vertaald worden naar beleid. Dat is pas een uitdaging!

 • no-profile-image

  melkveehouder

  De ambtenarij is zelf schuldig aan de opkomst van de PVV. De hardwerkende Nederlander wordt kapot gemaakt door de ambtenarij met allerlei regeltjes wetjes en controleurs. Jammer dat de PVV nodig is om het tij te keren , het zij zo

 • no-profile-image

  Harm

  Komt goed uit, er moesten toch al ambtenaren vertrekken. Met Geert aan het bewind gaan ze vanzelf. Scheelt weer wachtgeld. Ik vraag mij af of de PVV veel goeds brengt voor de landbouw, maar voor de maatschappij is het goed dat er eens een straffe wind gaat waaien. Op 30 april hebben wij weer kunnen zien waar het slappe justitiele beleid van de laatste 10 jaar toe leidt.

 • no-profile-image

  DC melkland

  Ja , de PVV kan er wel eens voor zorgen dat de lucht er uit gaat die er in het hele systeem zit.Het hele luxe leventje van de ambtenaar zou wel eens tegen het licht mogen worden gehouden .Vandaag de dag weet iedere ondernemer wat de crises betekent .Dit gevoel verklaart de stemming door deze mensen tegen de PVV . In de banken wereld gaat er nog het een en ander gebeuren en denk dat dit in het ambtelijke wereldje wel eens hard nodig zou zijn.

 • no-profile-image

  gert

  de ambtenaren zijn een elitaire bevolkingsgroep geworden,straal verwend met allerlei priveleges

Laad alle reacties (5)

Of registreer je om te kunnen reageren.