Home

Achtergrond 184 x bekeken

Allochtonen geven ruim 230 miljoen aan herkomstland

Allochtonen uit niet-westerse landen sturen gemiddeld 316 euro per jaar naar het land van herkomst.

De geldstroom van Nederland naar landen als Marokko, Turkije en Suriname bedraagt daardoor ruim 230 miljoen euro. Dat blijkt uit een onderzoek, dat de Vrije Universiteit (VU) in Amsterdam dinsdag presenteerde.

Uit het onderzoek blijkt dat de helft van de allochtonen giften stuurt naar het land van herkomst. "De verklaring hiervoor moet worden gezocht in de verplichtingen die zij voelen ten opzichte van familieleden in het land van herkomst'', aldus de onderzoekers.

De Werkgroep Filantropische Studies van de VU nam het geefgedrag van niet-westerse allochtonen onder de loep. Dit gebeurde in opdracht van het NCDO. Die organisatie heeft de taak om het draagvlak voor ontwikkelingshulp in Nederland te vergroten.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.