Home

Achtergrond

Alle doden familiedrama Zwijndrecht geïdentificeerd

De politie heeft vandaag de identiteit van de laatste dode in een woning aan de Boshuizen in Zwijndrecht vastgesteld.

Het vrouwelijke slachtoffer is de moeder van de twee tieners Dennis (16) en Daniëlle (17), die daar maandag ook dood werden vonden. Zij was de ex-vrouw van de 46-jarige man, die eveneens dood in het pand lag.

De identiteit van de levenloze vrouw die in een woning in het Brabantse Bavel werd aangetroffen, is nog altijd niet vastgesteld. Vrijwel zeker is zij de bewoonster van het huis en de vriendin van 46-jarige man. De politie spreekt nog altijd over een "kennelijk verband'' tussen de doden in Zwijndrecht en Bavel.

Een belangrijk bewijsstuk is een emailbericht, dat hoogstwaarschijnlijk van de hand van de man was. Daarin beschrijft hij zijn persoonlijke situatie van de afgelopen twee jaar na zijn scheiding en verhuizing. Ook heeft hij het over de geestelijke toestand van zijn ex-vrouw, kinderen en vriendin. De man is waarschijnlijk verantwoordelijk voor het familiedrama.

De problemen van het gezin waren bekend bij de school van de zoon. De jongen had last van leer- en gedragsproblemen door de scheiding van zijn ouders. Ook werd hij extern begeleid door de GGZ. De politie kan niet bevestigen dat het gezin onder bedreigingen leed. Bureau Jeugdzorg beschikt niet over dergelijke informatie.

Burgemeester Antoin Scholten van Zwijndrecht opende woensdag in het gemeentehuis een condoleanceregister. Scholten zette onder belangstelling van flink wat media als eerste zijn handtekening in het register, dat tot aan de begrafenis in het gemeentehuis blijft liggen.
Zijn bijschrift luidde 'onbegrijpelijk'. Volgens de gemeente vroegen bewoners al vanaf maandagochtend naar de mogelijkheid om respect aan de nabestaanden van het drama te betuigen. Bij het register staan drie kaarsen opgesteld. "Het is niet aan mij om conclusies te trekken'', nuanceert Scholten. "Maar wij gaan er als gemeente op dit moment van uit dat dit drama drie slachtoffers telt.''

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.