Home

Achtergrond

Alle Nederlandse natuur in boekenreeks

Het Wageningse wetenschappelijk bureau Alterra heeft vandaag het laatste deel uitgebracht van de boekenreeks Europese natuur in Nederland.

Daarmee is volgens de wetenschappers een nieuw standaardwerk voltooid voor beleidsmakers en natuurliefhebbers, wat het tot nu toe meest complete overzicht uit de jaren zeventig van de vorige eeuw vervangt. Onderzoekers Joop Schaminée en John Janssen hebben met tientallen deskundigen jarenlang aan de nieuwe boekenreeks gewerkt.

In het laatste deel van de reeks zijn alle 165 natuurgebieden in Nederland beschreven en van illustraties en kaartmateriaal voorzien. De enorme hoeveelheid gegevens is onder meer van belang voor de ruimtelijke ordening in het land.

Het derde deel van de reeks heet Natura 2000 en is in de boekhandel te koop. De eerdere twee delen behandelden landgoederen en soorten uit de Europese Habitatrichtlijn, die zorgt voor wettelijke bescherming van flora en fauna. Daarmee is alle Nederlandse natuur die op dit moment bekend is in een reeks bijeengebracht, aldus Alterra.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.