Home

Achtergrond 253 x bekeken 12 reacties

Aldi gaat zuivelprijzen fors verlagen

Grootgrutter Aldi verlaagt in Duitsland de prijzen voor diverse zuivelproducten fors.

Volgens boerenfederatie Deutscher Bauernverband (DBV) betaalt de keten in vergelijking met de contracten met de verwerkers zoals die in november werden afgesloten voor verse melk 6,5 cent per liter minder. De melkprijs die de boeren krijgen zal daardoor verder dalen, en wel met 1,5 tot 2 cent per kilo, verwacht de federatie.

Begin deze week zaten grootgrutters, zuivelindustrie en boerenorganisaties nog om tafel met landbouwminister Ilse Aigner om de nijpende situatie van met name de melkveehouderij te bespreken. Aanhoudende prijsverlagingen zoals die van Aldi doen het imago van supermarkten geen goed, aldus Alain Caparros, bestuursvoorzitter van supermarktgigant Rewe Groep in Duitse media. Volgens de Fransman bestaat bij boeren en consumenten een verkeerd idee bij supermarkten, dat nu bevestigd wordt door Aldi.

Laatste reacties

 • no-profile-image

  harrie van gils

  "Aanhoudende prijsverlagingen zoals die van Aldi doen het imago van supermarkten geen goed"
  Begrijp niets van dat zinnetje.
  3% is boer, 97 % is consument.
  De consument vindt het gewoon een fantastische actie. Die kijkt echt alleen naar zijn eigen. Hoe goedkoper, hoe beter.
  Aldi, Lidl en andere prijsvechters zullen gewoon als winnaars uit deze strijd komen.
  p.s. het % dure merkartikelen zal door de aankomende depressie gestaag omlaag gaan en dus ook de toegevoegde waarde voor onze melkprijs.

 • no-profile-image

  demo

  Aldie maakt bekent dat het de zuivel prijzen verlaagd,gevolg Appie ,C1000 Jumbo en de rest volgt op korte afstand want Aldie heeft het bekent gemaakt NELLIE SMIT LEG MIJ NOU EENS UIT DAT DIT GEEN PRIJS AFSPRAKEN ZIJN ??????

 • no-profile-image

  gert

  Melkveehouders moeten door een tranendal,stond er in een bericht van een wanhopige Duitse boer .

 • no-profile-image

  Paul Jansen

  Men klaagde dat de prijzen van zuivel in de winkel niet gezakt waren en de producentenprijzen wel. Aldi trekt dit nu weer recht. Uiteraard had de melkprijs moeten stijgen maar daar is teveel aanbod.

 • no-profile-image

  anne

  vorig jaar bij de zuivelacties werd als hét resultaat geclaimed dat in Duitsland de Aldi zijn prijzen zou verhogen. Het tegendeel blijkt nu wederom. Het wordt tijd voor een andere alyse en strategie

 • no-profile-image

  sjef

  je hebt gelijk paul. er is een overschot aan melk. helaas zien onze bestuurders dit niet of ze willen het niet zien. ze hebbem de grote boeren gratis quotum in het vooruitzicht gesteld en ze durven hier nu nog niet op terug te komen. het dal moet eerst nog dieper worden. als het kalf verdronken is dempe men de bekende put.

 • no-profile-image

  tukker

  Pak hem beet 3 jaar terug was de melkprijs 30 cent.
  De kaasprijs bij de Aldi was € 3.75 per kg.
  Vervolgens ging de melkprijs richting de 50 cent en was de Aldi er als de kippen bij om de kaasprijs aan te trekken naar € 5.50 per kg.
  Inmiddels is de melkprijs helaas gezakt naar pak hem beet 22 cent.
  De kaasprijs bij de Aldi is € 4.29 per kg.
  Kijk en vergelijk.
  Dit is een opsomming van feiten.
  De conclusie mag u zelf trekken.

 • no-profile-image

  nog geen dal

  @Dirk, nou Dirk ik wens jullie uiteraard geen slechte prijzen, maar wees eens een realist. Sedert de invoering van het melkquota heeft geen enkel (boven)gemiddeld draaiend melkveebedrijf ooit een negatief resultaat hoeven te draaien. Als het dan voor het eerst sedert decennia eens een keer iets minder gaat, hoeft toch niemand zo te gaan klagen. De laatste jaren waren toch mede door de goede wereldmarkt erg lucratief, dan kan het toch ook een keer minder gaan. En kom dan niet met het verhaal van quotaverruiming, want vorig jaar toen de prijzen goed waren, namen velen van jullie de gok om toch vrij fors over te melken!

 • no-profile-image

  nog geen dal

  Ach Gert, vorig jaar kregen vermeerderaars maar 1/3 van de kostprijs voor hun biggen! Als melkveehouders het nog zo slecht willen hebben, moeten ze naar 10 cent (uitgaande van kostprijs 30 cent). Dus er is nog geen vuiltje aan de lucht zou ik zeggen

 • no-profile-image

  stijgen zullen ze, en fors ook

  Novum/AP) - Het aantal honger lijdende mensen op de wereld kan tot een miljard oplopen, ondanks een recente daling van de voedselprijzen. De Voedsel- en Landbouworganisatie van de VN (FAO) heeft hier woensdag in Parijs voor gewaarschuwd.

  Algemeen directeur van de FAO Jacques Diouf zei dat door de financiële crisis weliswaar de voedselprijzen zijn gedaald, maar dat er tegelijkertijd sprake is van slinkende handel en ontwikkelingshulp. Als gevolg van de crisis zal vermoedelijk eind dit jaar het aantal hongerige mensen met 104 miljoen zijn gegroeid, zei Diouf op een tweedaagse bijeenkomst van de FAO en de Organisatie voor Economische Samenwerking en Ontwikkeling (Oeso).

  "Wij hebben nog nooit zoveel hongerige mensen in de wereld gezien", constateerde hij. Vorig jaar groeide het aantal hongerlijders met veertig miljoen en in 2007 met 75 miljoen.

  Diouf wees er op dat voedselveiligheid belangrijk is voor vrede en veiligheid in de wereld. Hij beklemtoonde dat de voedselproductie voor 2050 moet worden verdubbeld, wil ze gelijke tred houden met de bevolkingsgroei.

  Hoewel er sinds juni 2008 sprake is van een daling van de voedselprijzen met dertig procent, blijven de prijzen toch nog boven het niveau van 2006. De daling heeft zich bovendien vooral voorgedaan in de rijke landen. In de ontwikkelingslanden is de daling gemiddeld twaalf tot veertien procent, terwijl hoofdvoedsel in veel arme landen vaak in het geheel niet in prijs is gedaald.

  Diouf wees er op dat in landen als China, Brazilië en India de voedselproductie is gegroeid met 0,4 procent, terwijl de bevolkingsgroei vele malen groter is. Hij roept de ontwikkelde landen op veel meer ontwikkelingsgelden uit te trekken voor de landbouw. Terwijl na de Groene Revolutie van de jaren zeventig ongeveer 17 procent van de ontwikkelingsgelden naar landbouw ging, is dat percentage nu nog maar drie procent.

 • no-profile-image

  Dirk

  @geen dal in zicht, u bedoelt eigenlijk: gedeelde smart is halve smart? Wat voor voordeel levert u dat op?

 • no-profile-image

  Paul Jansen

  De conclusie is dat er bij Aldi oude kaas ligt.

Laad alle reacties (8)

Of registreer je om te kunnen reageren.