Home

Achtergrond 221 x bekeken

Agrifirm test theorie over meststoffen in de praktijk

Coöperatie Agrifirm heeft praktijkvergelijkingen van meststoffen uitgezet als aanvulling op wetenschappelijke proeven.

Het gaat om de nieuwe middelen Nutrisphere-N en Avail, die kunnen worden toegevoegd aan bemestingsproducten.

Het doel hiervan is efficiëntieverhoging van stikstof- en fosfaatmeststoffen. Met de huidige gebruiksnormen en prijzen is dit een belangrijke ontwikkeling, vindt Agrifirm. Beide nieuwe producten zijn wateroplosbare toevoegingen voor korrel- of vloeibare meststoffen.

De vergelijkingen zijn uitgezet bij zo’n zestig akkerbouwers en twintig veehouders. De percelen waarop deze producten gebruikt zijn, liggen door het Agrifirmgebied verspreid. Het gaat om verschillende gewassen. De producten zijn toegepast naast de gangbare bemesting, zodat praktijkvergelijkingen mogelijk zijn.

Tijdens het groeiseizoen en vlak voor de oogst worden verschillende waarnemingen gedaan. De combinatie van de wetenschappelijke beproeving en de praktijkvergelijkingen levert gezamenlijk informatie voor advies.

Of registreer je om te kunnen reageren.