Home

Achtergrond 175 x bekeken

Afrika genetisch meest diverse continent

Afrika is in genetisch opzicht het meest gevarieerde continent op aarde.

Tot die conclusie is een team van wetenschappers gekomen na tien jaar onderzoek in heel Afrika. Dat meldde het wetenschappelijke tijdschrift Science, aldus de BBC vrijdag.

Het onderzoeksteam bestudeerde genetisch materiaal van 121 Afrikaanse bevolkingsgroepen. "In het verleden analiseerden genetici slechts een paar Afrikanen en namen aan dat die representatief waren voor het hele continent'', zei hoofdonderzoekster Sarah Tishkoff van de Amerikaanse Universiteit van Pennsylvania. "Maar wij ontdekten dat geen enkele bevolkingsgroep representatief is voor alle diversiteit.''

Er was tot op heden nog weinig bekend over genetische variatie onder Afrikanen. Die kennis is echter essentieel om te begrijpen waarom ziektes harder toeslaan bij bepaalde bevolkingsgroepen dan bij andere en hoe ze het beste kunnen worden bestreden.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.