Home

Achtergrond

Achtervlees loopt goed door

Slachtkoeien zijn behoorlijk duurder geworden. Over de hele linie komt er een dubbeltje bij de prijs op. De vraag is niet groots, maar overstijgt simpelweg het minimale aanbod. Het kost slachterijen veel moeite om de slachthaken te vullen.

Het kleine aanbod is niet nieuw, maar ten opzichte van een maand geleden loopt de vraag naar het achtervlees veel vlotter door. Dat werkt meteen door in de prijs en het betekent ook dat de slachtkoeienprijzen nog iets verder door kunnen stijgen.

CBS heeft inmiddels bekend gemaakt dat er in februari 152.400 runderen zijn geslacht. Dat zijn er 6 % meer dan in dezelfde periode in 2008. De 2009-cijfers houden gelijke tred met de slachtkoeienprijs van destijds. Die daalde in die periode. Dat zal deze maand anders zijn.

prognose:

prijzen gaan omhoog

Of registreer je om te kunnen reageren.