Home

Achtergrond 249 x bekeken

Accon koppelt kengetal en resultaat

Accountantskantoor Accon AVM heeft een nieuw product voor pluimveehouders ontwikkeld waarbij de technische en financiële resultaten aan elkaar gekoppeld worden.

Pluimveehouders die bij hun boekhoudrapport kiezen voor Topkoers, krijgen een overzicht van de sterke en minder sterke kanten van het bedrijf vergeleken met het landelijk gemiddelde van Accon.

Ook wordt een kritische kostprijs berekend en een continuïteitsanalyse met toekomstverwachting opgesteld. "Topkoers is eigenlijk een vertaalslag van de boekhoudkundige resultaten naar de technische cijfers", legt ontwikkelaar Niek Scholten uit.

Scholten, student aan de HAS in Den Bosch, ontwikkelde tijdens zijn stage het nieuwe product samen met adviseur pluimveehouderij Patrick Janssen van Accon. "Er is weinig goed vergelijkingsmateriaal binnen de pluimveesector en daar willen wij op in spelen", zo stelt Scholten.

Of registreer je om te kunnen reageren.