Home

Achtergrond

Aantal diabetici stijgt flink

Over vijftien jaar lijden naar schatting 1,3 miljoen Nederlanders aan diabetes.

Dat is een stijging van 80 procent ten opzichte van twee jaar geleden. Dat heeft het Rijksinstituut voor Volksgezondheid (RIVM) dinsdag gemeld. Het RIVM spreekt van een forse stijging, die voor een groot deel toe te schrijven is aan een groei van het aantal mensen met overgewicht en een gebrek aan beweging.

RIVM onderzoeker Caroline Baan bevestigt een bericht in De Telegraaf van dinsdag. Volgens haar vormen de cijfers geen verrassing, maar hebben ze belangrijke consequenties voor de gezondheidszorg. "Daarom moeten we inzetten op preventie door ervoor te zorgen dat mensen niet te zwaar worden. De overheid kan hier een belangrijke rol in spelen'', aldus Baan.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.