Home

Achtergrond 412 x bekeken 2 reacties

AH zet in op 'tussensegment'

Albert Heijn wil een breed assortiment vlees van het zogenoemde tussensegment aan gaan bieden in haar supermarkten.

Het bedrijf oriënteert zich in de markt op de mogelijkheden om tussensegment kip, varkensvlees en rundvlees in te kopen. Dit bevestigt een woordvoerder van Albert Heijn. Ook voor de kleinere vleessoorten bekijkt AH de mogelijkheden.

Met tussensegment vlees wordt vlees bedoeld dat is geproduceerd onder welzijnscondities die tussen de gangbare en de biologische normen in liggen. Een voorbeeld van een tussensegmentproduct is de Volwaard kip.

Albert Heijn oriënteert zich voor tussensegment varkensvlees zowel op de binnenlandse als de buitenlandse markt. Bronnen in de sector melden dat een van de eisen die Albert Heijn stelt aan tussensegment varkensvlees is dat er niet gecastreerd wordt. De AH-woordvoerder wil dit niet bevestigen. Wel bevestigt hij dat AH voor het varkensvlees ondermeer een project in Engeland op het oog heeft.

Ook de Dierenbescherming zou betrokken zijn bij het project van AH. Een woordvoerder van de Dierenbescherming onthoudt zich echter van elk commentaar. De dierenbescherming beoordeelt veehouderijsystemen op welzijn met een sterrensysteem.

Voorzitter Annechien Ten Have van LTO varkenshouderij zou het betreuren als AH voor het varkensvlees in het buitenland zou gaan shoppen. Ik vind dat AH goed moet kijken naar de binnenlandse markt en duidelijk moet maken wat het vraagt. Wij willen wel."LTO varkenshouderij is al maanden bezig om nieuwe tussensegment-productie van de grond te krijgen. Ook Vion is daarbij betrokken."

Vion onthoudt zich ook van commentaar. "AH is klant van Vion," is het enige dat woordvoerder Marc van der Lee kwijt wil.

Reageer op de stelling: Het ligt aan de vleessector zelf dat Albert Heijn in het buitenland winkelt.

Laatste reacties

  • no-profile-image

    Ex AH leverancier

    Mooi dat AH hier in stapt. Ik zou er maar in gaan geloven als ik varkenshouder zou zijn. Jaren geleden verkocht AH scharrelvlees. Een mooie kleine keten die vraaggestuurd was. Maar wat deed AH? Men wilde het scharrelvlees biologisch geproduceerd! De uitkomst kennen we allemaal ws wel de meeste scharrelvarkenshouders trapten erin en gingen omschakelen naar biologisch. AH kreeg dit vervolgens niet aan de man en liet de producenten stikken! De geschiedenis herhaalt zich weer. AH geeft geen garanties en gaat over lijken. Mensen wees op uw hoede.

Of registreer je om te kunnen reageren.