Home

Achtergrond

AH praat met Nederlandse producenten scharrelvlees

Supermarktketen Albert Heijn is in gesprek met Nederlandse partijen om varkens­vlees te gaan leveren voor de nieuwe Scharrelvlees-lijn.

Dat zegt categoriemanager kip en vlees Thijs van Banning van AH. Het scharrelvarkensvlees is nu nog afkomstig uit Engeland. De varkens worden niet gecastreerd en hebben een uitloop. De Dieren­bescherming geeft het vlees twee Beter Leven-sterren.

Het scharrelvarkensvlees van Albert Heijn is het eerste en tot nu toe enige tussensegmentpro­duct dat twee sterren heeft gekre­gen van de Dierenbescherming. Het tussensegmentvlees uit het Jumbo Bewust-programma heeft één ster.

Het scharrelpluimveevlees dat AH op de markt brengt onder de naam Scharrelvlees is afkomstig van traag groeiende rassen. Ze worden gehouden in stallen met daglicht en strooisel (stro). De dieren hebben twee keer zo veel ruimte als in het gangbare circuit. Ze worden geslacht op een leeftijd van 56 dagen. Het vlees krijgt één Beter Leven-ster van de Dieren­bescherming.

De Volwaard-kip verkoopt AH tot nu toe in de AH XL-vestigin­gen. Ook dit product heeft één Beter Leven-ster. Volgens Thijs van Banning is AH in gesprek met de leveranciers van dit product over een mogelijke samenwer­king in het kader van het nieuwe Scharrelvlees.

Lees ook: AH komt met Scharrelvlees

Of registreer je om te kunnen reageren.