Home

Achtergrond

ABN Amro wil nieuwe staatsinjectie

ABN Amro wil opnieuw een beroep doen op staatssteun.

De bank heeft het ministerie van Financiën gevraagd om een extra kapitaalinjectie om een zelfstandig voortbestaan te kunnen garanderen.

Dat heeft topman Gerrit Zalm dinsdag verklaard tegen het NRC Handelsblad en Het Financieele Dagblad in een toelichting op de nieuwe strategie van ABN Amro. De bestuursvoorzitter wil niet zeggen om hoeveel geld hij heeft gevraagd. "Het gaat al snel om grote bedragen'', zo zegt hij in Het Financieele Dagblad.

Vorig najaar moest de Nederlandse staat al te hulp schieten toen het Belgische concern Fortis kopje onder dreigde te gaan door de kredietcrisis. ABN Amro en Fortis Nederland werden toen voor 16,8 miljard euro losgeweekt bij de Fortis Holding.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.