Home

Achtergrond 195 x bekeken

ABN Amro schrapt tot vijfduizend banen

ABN Amro schrapt vier- tot vijfduizend voltijdsbanen. De bank verwacht hiermee 1 tot 1,3 miljard euro kosten te besparen.

Dat maakte een woordvoerder van ABN Amro dinsdag bekend. In totaal gaan volgens de woordvoerder 5500 tot 6500 banen verloren. Daar staat tegenover dat er ongeveer duizend banen bij het concern bijkomen. Hierdoor komt ABN Amro op het cijfer van vier- tot vijfduizend.

Eerder op de dag hadden de vakbonden De Unie en CNV Dienstenbond laten weten dat bij de bank 6500 banen zouden verdwijnen.
Bestuursvoorzitter Gerrit Zalm lichtte dinsdag in een intern stuk het personeel in over de plannen. ,,De houding van de bank wordt niet alleen klant-, maar ook kostenbewust. Deze besparing moet worden bereikt door het optimaliseren van de twee banken'', zei hij in een intern stuk dat door de bank ter beschikking werd gesteld.

Zalm liet verder weten dat de nieuwe combinatiebank die hij moet opzetten definitief verder zal gaan onder de naam ABN Amro. De combinatiebank ontstaat uit de fusie van ABN Amro en Fortis Bank Nederland. Beide banken zijn sinds vorig najaar in handen van de Nederlandse staat.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.