Home

Achtergrond

3,5 miljoen sportblessures per jaar

In Nederland komen elk jaar ongeveer 3,5 miljoen blessures door sportbeoefening voor.

Dat blijkt uit berekeningen die de organisatie Consument en Veiligheid dinsdag heeft gepubliceerd. Deskundigen hadden geschat dat er maar 1,5 miljoen blessures waren. Volgens de onderzoekers is de stijging het gevolg van een andere manier van enquêteren. Vroeger gebeurde dat per telefoon, nu via de e-mail.

In 2007 sportte ongeveer 65 procent van de Nederlanders in de categorie 6 tot en met 79 jaar. Ze sporten, wandelen of fietsen minimaal twaalf keer per jaar. De kosten van de blessures bedragen per jaar 370 miljoen euro. De kosten voor arbeidsverzuim worden geschat op 990 miljoen.

Het gros van de blessures ontstaat plotseling. Het gaat vooal om knie- en enkelproblemen. Ook blessures aan het onderbeen en de schouder komen vaak voor. Ongeveer 1,4 miljoen sportblessures worden door een arts dan wel fysiotherapeut behandeld.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.