Home

Achtergrond 173 x bekeken 1 reactie

'Zwitserland geen belastingparadijs'

Zwitserland heeft boos gereageerd op het voornemen van de G20 om een lijst van de OESO te gebruiken voor zijn strijd tegen belastingparadijzen.

Het alpenland staat ook op deze zogenoemde 'grijze' lijst. "Zwitserland is geen belastingparadijs'', zo heeft het Zwitserse ministerie van Financiën laten weten.

De regeringsleiders van de twintig grootste economieën kwamen gisteren bijeen in Londen om te praten over maatregelen om de economische crisis te bestrijden. Een van de onderwerpen was de aanpak van belastingparadijzen. De Organisatie voor Economische Samenwerking en Ontwikkeling (Oeso) strijdt al jaren tegen landen die informatie van buitenlandse belastingplichtigen afschermen.

Zwitserland zegt altijd aan zijn verplichtingen te voldoen. Vorige week besloot het land om gesprekken aan te gaan met de Verenigde Staten en Japan over samenwerking op belastinggebied. Onderhandelingen met enkele landen binnen de Europese Unie zijn later deze maand voorzien.

Ook de Luxemburgse premier en minister van Financiën Jean-Claude Juncker toonde zich vandaag gepikeerd. De Oeso heeft het blijkbaar niet nodig gevonden met de betrokken landen contact op te nemen, schamperde hij tijdens een ontmoeting van EU-ministers van Financiën in Praag. Volgens Juncker heeft Luxemburg eerder toegezegd zijn bankgeheim te versoepelen, maar gaat dat niet zo snel.

Administrator

Eén reactie

  • no-profile-image

    gert

    dan moet zwitserland maar eens laten zien welke buitenlanders daar geld hebben staan,dictators,criminelen en gewone belastingontduikers

Of registreer je om te kunnen reageren.