Home

Achtergrond 175 x bekeken 1 reactie

Zware marathon voor Verburg in Uruzgan

De marathon op Kamp Holland in Uruzgan is na twee uur afgebroken vanwege noodweer.

De renners begonnen vandaag in alle vroegte in de stromende regen. Onder hen was minister van landbouw Gerda Verburg, die zestien kilometer aflegde.

Commandant der landstrijdkrachten Rob Bertholee, die zelf ook meedeed, gaf het startschot met de pantserhouwitser. Aan de marathon namen ook Afghanen deel. Niemand liep de volledige 42 kilometer. Het was te gevaarlijk om door te lopen, vond de organisatie.

Commandant Task force Uruzgan Tom Middendorp zei dat Afghanen niet heel erg positief zijn over de marathon omdat het er geen volkssport is. "Toch doen er meer Afghanen mee dan ik had durven hopen.'' Fanatiek zijn ze volgens hem. "Ik werd zelfs ingehaald door een Afghaan die op blote voeten rende.''

Administrator

Eén reactie

  • no-profile-image

    gert

    Geen marathon voor watjes

Of registreer je om te kunnen reageren.