Home

Achtergrond

Zonnig Apeldoorn massaal in Oranje

Apeldoorn is massaal uitgelopen om de koninklijke familie te begroeten. Langs de route staan duizenden mensen te genieten van zon en spektakel. Talloze kijkers dragen uitgedeelde oranje petjes.

Vooral de zonen van prinses Margriet en Pieter van Vollenhoven toonden zich sportief. Zo klommen Christiaan en Maurits over een touwbrug en maakte Floris een ritje op een 'verticale fiets'.

De dag begon met een vrijmarkt. De koninklijke familie leek niet veel te kopen. Een meisje dat op haar kleedje allerlei spulletjes had uitgestald, vertelde dat Máxima tegen haar had gezegd: ,,We moeten volgende keer toch maar geld meenemen.'' Velen feliciteerden Van Vollenhoven met zijn 70e verjaardag. Een aantal dames durfde het aan de jarige op drie zoenen te trakteren. Die genoot daar zichtbaar van.

De koningin en haar gevolg hebben een programma aangeboden gekregen dat in het teken staat van sport, duurzaamheid, cultuur, kunst en educatie. Rond 11.30 uur begon een rondrit in een open bus vanaf de Grote Kerk naar Paleis Het Loo. Die bestemming stond groot voor op de bus vermeld.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.