Home

Achtergrond

Zelfstandig ondernemen blijft populair

Ook in deze tijd van economische teruggang kiezen nog veel mensen voor het zelfstandig ondernemerschap.

Alleen al in maart van dit jaar lieten 9500 starters zich inschrijven bij de Kamer van Koophandel. Dat zijn er zeshonderd meer dan in diezelfde maand in 2008.

De Kamer van Koophandel noemt dit opmerkelijk, omdat 2008 met 107.400 startende ondernemers een topjaar was. De prikkel om als zelfstandige aan de slag te gaan is meestal een positieve, zei voorzitter Frans Lavooy van de Kamer van Koophandel op het jaarcongres van de organisatie in Den Haag. Uit onderzoek onder starters die dit jaar zijn begonnen, blijkt dat onafhankelijkheid de belangrijkste reden is om voor zichzelf te beginnen. "Ontslag wordt sporadisch als reden opgegeven'', aldus Lavooy.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.