Home

Achtergrond

Zeer waarschijnlijk Mexicaanse griep in Oostenrijk

Een 28-jarige vrouw uit Oostenrijk lijdt "zeer waarschijnlijk'' aan Mexicaanse griep.

Dat hebben de Oostenrijkse minister van Gezondheid Alois Stöger en de gezaghebbende viroloog Franz X. Heinz dinsdagavond gezegd tegen Oostenrijkse media.

De vrouw ligt in quarantaine in een ziekenhuis in de hoofdstad Wenen. Ze maakt het goed, verklaarde minister Stöger. De vrouw wordt nog onderzocht, maar volgens Heinz lijkt het virus dat in haar lichaam werd aangetroffen meer op H1N1, het virus dat Mexicaanse griep veroorzaakt, dan op de gewone griep.

Vorige week had ze een reis naar Guatemala gemaakt. Op de terugweg naar Oostenrijk maakte zij een tussenstop in Mexico, het land waar het griepvirus uitbrak. Vier andere verdachte gevallen in Oostenrijk bleken geen Mexicaanse griep te zijn.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.