Home

Achtergrond 212 x bekeken

Zeekomkommers bedreigd door toenemende consumptie

Door de groeiende populariteit in Europese en Aziatische keukens, dreigt de zeekomkommer uit te sterven. Dat blijkt uit een onderzoek van het Wereld Voedsel Programma van de Verenigde Naties.

De zeekomkommers (Holothuroidea) leven vooral in Zuidoost-Azië, rond de Filipijnen, Indonesië en Papoea-Nieuw-Guinea. Maar ook op de zeebodem bij Canada, de Galapagos Eilanden en de Seychellen komen de zeekomkommers voor.
Sinds een paar jaar bestaat vanuit de Europese keukens belangstelling voor de zeekomkommer. Om aan de vraag te voldoen, zijn grote visserijen opgezet. Van oudsher gaan de zeekomkommers vooral naar Hongkong en China, waar ze als delicatesse gelden. Daarnaast worden gedroogde exemplaren gebruikt voor mest en medicijnen.

Foto

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.