Home

Achtergrond 215 x bekeken

ZLTO opgelucht over besluit natuurherstel Westerschelde

ZLTO heeft verheugd gereageerd op het kabinetsbesluit om af te zien van ontpoldering van de Hertogin Hedwigepolder in Zeeuws-Vlaanderen.

"Mijn vertrouwen in de democratie is weer hersteld", aldus de eerste reactie van de ZLTO-voorman in Zeeland, Peter de Koeijer.

Volgens de Koeijer heeft het aanhoudende verzet tegen het ontpolderen van de 300 hectare metende polder uiteindelijk effect gehad. Zowel boeren als burgers in Zeeland en daarbuiten als de Tweede en Eerste Kamer waren in meerderheid tegen, constateert hij.

Het kabinet zal de Europese Commissie informeren over het Nederlandse besluit om het natuurherstel langs de Westerschelde zonder ontpoldering te realiseren. Nog deze maand verwacht Verburg uitsluitsel te hebben van de Europese Commissie. Ze geeft aan ‘goede hoop’ te hebben op een positieve uitkomst, een gevoel dat gedeeld wordt door de ZLTO.

Lees ook Ontpoldering van de baan

Agrarisch Dagblad

Of registreer je om te kunnen reageren.