Home

Achtergrond

'Wikipedia-generatie' niet klaar voor universiteit

De 'Wikipedia-jeugd' is niet klaar voor een universitaire studie.

Eerstejaarsstudenten zijn onvolwassen, vertrouwen te veel op internetbronnen als de online encyclopedie Wikipedia en ze verwachten succes zonder er al te veel moeite voor te hoeven doen. Dat is de uitkomst van een Canadees onderzoek onder 2000 professoren.

Ruim 55 procent van de professoren vindt dat nieuwe studenten minder goed zijn voorbereid dan drie jaar geleden. "Ze zien iets op internet en nemen het over'', aldus professor Brian Brown in de Canadese krant Ottawa Citizen. Gedegen onderzoek is er volgens hem niet mee bij. Brown is voorzitter van de confederatie van universiteiten in de Canadese provincie Ontario.

De huidige jeugdcultuur van zelfvertrouwen, waardoor jongeren denken dat ze alles aankunnen, maakt dat ze het woord falen niet meer kennen. Omdat voor de studie betaald wordt denken ze dat ze goede cijfers hebben 'verdiend'.

De professoren uit het onderzoek waren overigens wel lovend over het feit dat de 'Wiki-generatie' beter geïnformeerd is dan eerdere generaties en haar mening meer dan ooit baseert op feiten.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.