Home

Achtergrond 3 reacties

Wereldbank financiert 50 miljard handel met armste landen

De Wereldbank heeft 5 miljard dollar ingezameld ter stimulering van de handel met de armste landen.

Geld in het fonds kan meerdere keren worden ingezet, waardoor naar verwachting voor 50 miljard dollar aan handel kan worden gefinancierd. Dat werd vandaag duidelijk tijdens de G20-top in Londen. Nederland draagt 50 miljoen dollar bij, maakte minister Bert Koenders (Ontwikkelingssamenwerking) bekend.

Volgens Koenders is het programma een "slimme manier'' om vooral de armste landen te ondersteunen. De wereldhandel neemt dit jaar met 9 procent af. Het fonds helpt volgens hem de handel in en met de armste landen weer op gang te brengen en daarmee ook de economische groei.

Koenders steekt daarnaast 20 miljoen dollar in een fonds voor basisonderwijs, voeding en gezondheidszorg in ontwikkelingslanden.

Administrator

Laatste reacties

 • no-profile-image

  gert

  Veel geld zal terechtkomen bij corrupte ambtenaren en dictators

 • no-profile-image

  paul

  Een slimme manier om geld bij de belastingbetaler weg te halen en het tekort op de begroting op te laten lopen

 • no-profile-image

  Paul Jansen

  Gert,dr: Je vergeet de grootste boeven,de multinationals. Deze profiteren het meest van al het geld dat nu ingezet gaat worden tegen de crisis. Met het gevolg dat ze nog groter groeien en het fenomeen too
  big to fail nog meer gaat gelden. Men had deze astronomische bedragen beter kunnen gebruiken om multinationals gedwongen te laten krimpen. Minder supergrote bedrijven betekend dat toeleveranciers ook minder afhankelijk worden en er een grotere diversiteit aan bedrijven en producten ontstaat. Gemiste kans van de G20.

Of registreer je om te kunnen reageren.