Home

Achtergrond 195 x bekeken 8 reacties

Week 17: tegenvallende eiermarkt

De markt van eieren is op dit moment volgens enkele pakstations duidelijk in mineur. De vraag valt erg tegen en de bestellingen zouden nu zelfs duidelijk onder de hoeveelheden liggen die normaal rond deze tijd van het jaar gevraagd worden.

Vorige week werd al gemeld dat er van enige herbevoorrading nauwelijks sprake was en deze tendens zet deze week onverdroten door. Het huidige beeld zou vooral veroorzaakt worden, doordat de consument mogelijk nog over voldoende eieren beschikt en het schap met eieren bij de supermarkten dus even links laat liggen.

Deze situatie heeft als gevolg, dat de prijzen van de eieren nu behoorlijk in de min zitten. Hierbij zouden vooral scharreleieren duidelijk sterker in prijs dalen dan de eieren uit het kooisegment.

Vanwege de tegenvallende vraag, oogt het aanbod wat ruimer dan normaal. Van alle soorten met uitzondering van biologische eieren zijn er volgens de pakstations voldoende eieren beschikbaar.

De industrie is gematigd geïnteresseerd, op zich opmerkelijk, want de prijzen zitten dus duidelijk in de min. Mogelijk dat men er rekening mee houdt dat de prijzen van kooieieren nog verder gaan dalen, want de prijsdaling in dit segment was deze week zoals gemeld iets gematigder dan die bij alternatieve eieren.

Al met al een tegenvallend marktbeeld.

(Bron: PPE)

Administrator

Laatste reacties

 • no-profile-image

  kip

  als er werkelijk zoveel eieren zijn moesten we ze maar eens een week vasthouden

 • no-profile-image

  kip met kop

  kip zonder kop je hebt groots gelijk

 • no-profile-image

  wilcovanlaar

  Opnieuw wil ik de NOP oproepen om de eierprijzen niet te laten zakken! Want de scharreleieren notering kruishoutem van 21 april klasse L is 9.1 cent. Hoe is dat te verklaren NOP? Te veel lijntjes naar de pakstations? En Alex Spieker ik heb je 2 weken terug gebeld,met de vraag om wat meer aan de pluimveehouders te denken. Hoe pakt(stations) dat uit?

 • no-profile-image

  kippetje

  Wilco je had net zo goed naar veen kunnen bellen, daar zeggen ze namelijk wat alex moet noteren

 • no-profile-image

  Haan

  He, kippetje waarom leveren jullie dan nog zo graag aan "Veen" Die vent word iedere dag vetter van julie centen.

 • no-profile-image

  pakstation

  Het is heel normaal dat de prijzen dalen in deze tijd van het jaar. En als de pluimveehouders de eieren willen vasthouden dan denk ik dat daar op dit moment geen enkel pakstation problemen mee heeft want een tekort aan eieren hebben ze niet. En anders zijn er ook nog andere leveranciers op de vrije markt. Misschien moeten men de zaak eens omdraaien en moeten de pakstation zeggen dat ze de eieren de volgende week niet komen halen.

 • no-profile-image

  Piet

  Nou , nou , wel ophalen , niet ophalen , ik denk dat het belangrijk is dat er een goede samenwerking nodig is tussen de pakstations en de pluimveehouders. Ook de pakstations hebben de notering niet in handen anders zouden deze nog veel lager zijn. Als men niet tevreden is over de situatie dan moet men er iets aan doen en er niet alleen over praten.

 • no-profile-image

  Roy Tomesen

  Wat een waardeloze discussie's, wat ik nog het ergste vindt is dat maar weinig mensen hun naam durven noemen. Als we echt iets willen doen zullen we op een open manier de discussie met elkaar aan moeten gaan.
  Ik ben van mening dat we het als pluimveehouder samen met het pakstation moeten doen.
  Dus laten we niet zeuren maar de handschoen oppakken en aan het werk gaan.
  Aan Alex Spieker het volgende: leg aub eens in begrijpelijke taal uit hoe die notering van jullie tot stand komt, ik denk dat dan veel duidelijk kan worden.

Laad alle reacties (4)

Of registreer je om te kunnen reageren.