Home

Achtergrond 174 x bekeken 7 reacties

Week 14: dalende tendens eierprijs

Opnieuw zijn de geluiden vanuit de kant van de pakstations deze week wat wisselend van karakter. Een aantal pakstations gaf aan dat de markt van eieren in het teken van de naderende Pasen staat. In het verleden betekende dat meestal hectische dagen met oplopende prijzen, maar de laatste jaren beperkt dit “Paaseffect” zich hooguit tot sterk oplopende volumes en zelfs dalende prijzen.

Voor deze pakstations vormt de markt dit jaar hier geen uitzondering op, want over de volumes die men afzet wordt weinig geklaagd, want deze liggen op een hoog peil, terwijl de prijzen ook dit jaar kort voor Pasen een dalende tendens vertonen. Overigens liggen de prijzen op een heel acceptabel peil en daar zijn deze pakstations op zich ook redelijk tevreden over.

Geconfronteerd met de mening van voorgaande pakstations, waren er weer andere informanten die nog maar bar weinig merkten van een opleving van de markt voor wat betreft een toename van de vraag naar eieren. De enige conclusie waar alle informanten het deze week over eens waren, is het feit dat de prijstendens over het algemeen neerwaarts gericht is.

De eiproducten industrie koopt wel, maar men is absoluut niet genegen meer geld op tafel te leggen en dat helpt de markt qua prijzen ook niet verder. De vraag naar eieren van de ververijen zou wel op een hoog peil liggen.

Zoals ook al bij de volumevraag naar voren kwam, valt ook over het aanbod van eieren deze week geen goed beeld te krijgen. Enkele pakstations kwalificeren het aanbod van scharrel en biologische eieren als krap, terwijl anderen een ruim aanbod zagen. Zoals altijd zal de waarheid wel ergens in het midden liggen.

(Bron: PPE)

Administrator

Laatste reacties

 • no-profile-image

  kip

  Ik snap hier geen biet van,wij hebben twee eierboeren en ze nemen bijna de kippen nog mee. Dus we hebben echt te kort en nog durf je te zeggen dat er eieren genoeg zijn volgens mij is het weer gewoon'"we volgen het beeld van voorgaande jaren"" en niet een kwestie van vraag en aanbod maar zoals je zegt ze zijn toch duur genoeg.

 • no-profile-image

  H van den Berg

  Reageren en dan anoniem vind ik een slechte zaak.Moest verboden zijn. De pluimveehouderij moest zich schamen, dat ze zulke artikelen van het PPE over nemen. Hoe kun je nu aan een pakstation vragen, wat er gebeurt met de eierprijzen.Pakstation heeft geen belang bij hoge prijzen en de eiindustrie ook niet.Deze proberen altijd de stemming iets naar beneden te drukken. Dit is heel normaak, want ook deze mensen willen verdienen. Als pluimveehouder moet je zo min mogelijk letten op de tendenzen die partijdige mensen door geven. De pluimveehouderij heeft als taak dat goed uit te zoeken , wat de echte prijzen en tendenzen zijn en niet een copietje makken van het PPE
  H van den Berg Lunteren.

 • no-profile-image

  kip

  velen waren deze week van mening dat er nog een lichte plus in zat of minstens gelijke prijzen voor de kooi-eieren Niemand begrijpt nog hoe de nop notering gemaakt wordt
  De mensen van de Nop zullen moeten opletten dat ze hun geloofwaardigheid niet verliezen.

 • no-profile-image

  wilco van Laar

  De N.O.P. kan voortaan beter Nederlandse Organisaties voor Pakstations gaan heten!
  Ze volgen klakkeloos de Amsterdamse notering, terwijl de Z.M.P. en kruishoutem 1,7 cent hoger staan. Als pluimveehouders moeten we allemaal het N.O.P. benaderen dat dit zo niet langer kan gezien de grote vraag naar eieren.

 • no-profile-image

  vd velden

  Ik ben in de gelukkige positie dat ik geen nop lid ben ik zou me schamen met deze prijsstelling ( deze week 5 keer de eieren opgehaald) verkoop je eieren toch gewoon aan een duits pakstation en ga op de zmp met een korting zitten dan heb je ook geen reden meer om te klagen over de prijssamenstelling van die ##^&*## nop

 • no-profile-image

  Tok Tok

  Als de prijzen gaan dalen dan willen de pakstations leeg zijn en dus vooruit verkopen. Het feit dat men 5 x de eieren komt laden heeft dus niets te maken met de vraag naar eieren , maar met het feit dat de pakstations vooruit verkocht hebben (waarschijnlijk tegen lagere prijzen) omdat ieder ei wat volgende week nog binnen staat verlies oplevert voor het pakstation.

 • no-profile-image

  kip

  schei toch uit man volgende week is de beste week voor het pakstation tenminste als ie eieren heeft

Laad alle reacties (3)

Of registreer je om te kunnen reageren.