Home

Achtergrond

Wedstrijd voor nieuw EU-logo biologische producten

Eurocommissaris Mariann Fischer Boel (Landbouw) organiseert een ontwerpwedstrijd voor een nieuw EU-logo voor biologische producten.

Zij wil hiermee het consumentenvertrouwen in deze producten vergroten, zo is vandaag bekendgemaakt. Alle kunst- en designstudenten van 18 jaar en ouder uit de EU-landen mogen aan de wedstrijd meedoen. Zij kunnen zich tot 25 juni aanmelden. Het winnende ontwerp wordt in alle 27 lidstaten van de Europese Unie ingevoerd. Via internet kan er worden gestemd.

Steeds meer mensen in de wereld en vooral in de Europese Unie kopen biologische producten. Een doel van de biologische productie is de authentieke smaak, textuur en kwaliteit te behouden. Daarvoor mogen geen genetisch gemodificeerde middelen worden gebruikt.
Vanaf dit jaar zijn er nieuwe EU-regels van kracht voor de productie van biologische producten.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.