Home

Achtergrond

Water voor tulpen bij gebrek aan een bui

Tulpenbollenteler en -broeier Otto Knottnerus uit Nieuwolda beregent vanwege de aanhoudende droogte zijn 4 hectare tulpenbollen in de Noord-Groningse Eemspolder bij Uithuizermeeden.

Dat kost hem naast geld ook nachtrust. De teler is er zelf bij gebleven van tien uur ’s avonds tot de volgende middag één uur. Maar toen was het ook klaar. "Ik heb de tulpen 25 millimeter gegeven. Ik woon op een half uur rijden en wilde alles goed in de gaten houden." De tulpen zijn wat vroeger dan normaal. "Het gaat helemaal goed komen zo." Foto Jan Bouwman

Lente in Drenthe. In Nationaal Park Dwingelderveld gelegen boven Hoogeveen staat een koe met zijn kalf tussen de weidebloemen. Foto Remco Veurink

Teler Guy Beijers maait het gras van zijn 30 hectare grote boomgaard in het Limburgse Eijsden waar hij samen met broer Lucien morellen en kellery teelt. Morel en kellery zijn zure kersen die vooral gebruikt worden voor de productie van kriekbier. Beijers vruchten worden hoofdzakelijk ingeblikt en gebruikt voor kersenvlaai. Beijers trilt de vruchten van de bomen, waarna hij ze afzet aan veiling Margraten. Foto Twan Wiermans

Jos Kuin en Damian Strukowicz van Proeftuin Zwaagdijk poten aardappelen op de proefvelden van Potato Europe 2009. Het evenement wordt van 8 tot en met 10 september in Emmeloord gehouden. Bezoekers kunnen dan onder meer rassen-, bemestings- en gewasbeschermingsmiddelenproeven zien. "Het zijn kleine proefveldjes met soms wel zeven verschillende rassen", zegt Jan de Lange, medewerker van Proeftuin Zwaagdijk. "Machinaal werken zou omslachtig zijn." Nu is het wachten op wat regen. Foto Axipress

Foto

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.