Home

Achtergrond 159 x bekeken

'Waarschuwingen IMF mogen niet vrijblijvend zijn'

Het Internationaal Monetair Fonds (IMF) moet landen ter verantwoording kunnen roepen als ze problemen hebben in hun economie. Dat stelde staatssecretaris van Financiën Jan Kees de Jager gisteravond (plaatselijke tijd) voorafgaand aan internationaal topoverleg over de financiële en economische crisis.

Het IMF werkt in opdracht van de G20 aan een waarschuwingssysteem om de economische gezondheid van landen te beoordelen. ,,We moeten ervoor zorgen dat die waarschuwingen vervolgens ook opgevolgd worden, het mogen geen vrijblijvende statements zijn. We willen dat landen moeten verantwoorden welke maatregelen ze nemen om de problemen op te lossen'', aldus De Jager. ,,Iedereen moet daaraan meedoen. Ook de grote landen, zoals de Verenigde Staten en China.''

De uitwerking van het 'early warning system' voor de wereldeconomie wordt vandaag besproken bij de vergadering van ministers van Financiën en centralebankpresidenten uit de hele wereld. De Jager vervangt daarbij minister Wouter Bos, die vaderschapsverlof kreeg.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.