Home

Achtergrond 193 x bekeken

WTO kiest Nieuw-Zeelandse voorzitter

De Nieuw-Zeelander David Walker is aangenomen als de nieuwe voorzitter van het WTO landbouwoverleg.

Hij volgt landgenoot Crawford Falconer op. Walker volgde Falconer reeds op als ambassadeur. Walker is aangenomen tijdens een overlegronde van landbouwonderhandelaars. Walker is de derde 'kiwi' die het landbouwoverleg voorzit. Falconer wordt in eigen land tweede man op het ministerie van buitenlandse zaken en handel.

Walker promoveerde aan de universiteit van Canterbury, waar hij tevens economie doceerde. Tevens was Walker economisch adviseur van de regering. Walker werkte een korte tijd in de private sector, bij Telecom New Zealand.

Ingewijden noemen Walker een serieuze, intellectuele man die economische processen precies doorziet. Namens de regering bracht Walker vrijhandelsakkoorden met onder meer China tot stand.

Nieuw-Zeeland geldt sinds 1984 toenemend als een felle voorstander van vrijhandel.

Of registreer je om te kunnen reageren.