Home

Achtergrond 1 reactie

WHO spreekt nu van influenza A

De wereldgezondheidsorganisatie (WHO) hanteert voortaan een andere naam voor het nieuwe griepvirus, dat wereldwijd al enkele honderden mensen ziek heeft gemaakt. De WHO spreekt inmiddels van influenza A (H1N1) en schrapt de term varkensgriep, die tot nog toe werd gehanteerd.

Het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM), de autoriteit op het gebied van volksgezondheid in Nederland, besloot de naam van de ziekte een dag eerder al aan te passen. Het RIVM koos voor de naam 'Mexicaanse griep' in plaats van varkensgriep.

Mexicaanse griep past volgens het RIVM beter in het rijtje namen van eerdere griepsoorten als Hong Kong-griep en Spaanse griep. Varkensgriep was al geen adequate term, omdat het gaat om een menselijk griepvirus, dat bestaat uit een mengsel van een 'gewoon' griepvirus, een vogelgriepvirus en een varkensgriepvirus.

Administrator

Eén reactie

  • no-profile-image

    e vd pasch

    Wel een beetje laat nu de varkens weer 5 cent de kilo zijn gezakt.
    arm varkensboertje

Of registreer je om te kunnen reageren.