Home

Achtergrond 166 x bekeken

Vrijgezel trouwt met zichzelf

Een man uit het Belgische Oeselgem, niet ver van Gent, is in het huwelijk getreden met zichzelf.

De bruidegom stak in zijn beste pak, er was een feest met 120 gasten, eten en drank in overvloed, volop cadeaus, maar een bruid ontbrak. In plaats daarvan werden de aanwezigen verwelkomd door een etalagepop, gehuld in een witte trouwjurk.

Het ging om een uit de hand gelopen vrijgezellengrap van een 40-jarige leraar, aldus de krant Het Nieuwsblad vandaag. Tien jaar geleden had hij een stel vrienden beloofd hoe dan ook een huwelijjksfeest te geven op zijn veertigste, en zijn kameraden hielden hem aan die belofte.

Aanvankelijk was het de bedoeling ook een kerkelijke inzegening van de trouwerij te laten plaatsvinden, maar daar wilde de pastoor niet aan meerwerken. Wel werd er een zaaltje gehuurd voor een 'bezinningsmoment'.

Volgens de bruidegom is het een fantastische dag geworden. Zelf moest hij om kwart voor vijf 's nachts door zijn moeder in beschonken toestand naar huis gebracht worden. Kwaad kon dat volgens hem niet. "Ik had gelukkig geen verplichtingen meer tijdens mijn huwelijksnacht.''

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.