Home

Achtergrond 271 x bekeken

Vrije kuikenprijzen opnieuw gedaald

Volgens handelaren en slachterijen blijft het beeld van de kuikenmarkt redelijk stabiel ten opzichte van voorgaande weken. Het aanbod is goed, de afzet van met name zware kuikens blijft echter nog in een dip.

De basiscontractprijs voor levering volgende week staat op € 0,725/kg incl. BTW. De “vrije” kuikenprijzen zaten in de min en daalden deze week met € 0,01/kg tot gemiddeld € 0,83 kg voor lichte en zware kuikens. Voor zware kuikens is het reeds de vijfde opeenvolgende week dat de prijs naar beneden werd bijgesteld.

De prijzen voor filet en borstkappen willen nog altijd niet omhoog. De lichte filets zijn beter te vermarkten dan de zware filets. Onder de huidige weersomstandigheden groeien de kuikens echter goed, waardoor het aanbod van vooral zware filets juist begint te stijgen. Het valt hierdoor niet mee om de prijzen omhoog te krijgen. Hier komt nog bij dat de supermarkten de consument blijven lokken met aanbiedingen en stuntprijzen.

Slachterijen zijn positief over de prijzen van bouten en vleugels. Deze onderdelen worden dankzij het mooie (barbecue)weer voor een goede prijs verkocht. Dit zorgt ervoor dat het marktbeeld er nog enigszins vriendelijk uitziet.

Jorieke van Cappellen

Of registreer je om te kunnen reageren.