Home

Achtergrond

Vrije keus AquaPol-leden

AquaPol-leden, die minimaal 5 jaar lid moeten zijn van een regenverzekering, hoeven niet perse naar Agriver over te stappen, laat het ministerie van LNV weten.

In 2002 kregen 80 telers met waterschade de schade alleen vergoed van de overheid als ze minimaal vijf jaar deelnamen aan een regenverzekering van Agriver of AquaPol. AquaPol stopt na vier jaar, dus moeten deze telers nu verplicht overstappen naar een andere maatschappij. AquaPol had in haar brief naar haar leden, waarin ze aankondigde te stoppen met de regenverzekering, gemeld dat leden uitsluitend konden overstappen naar Agriver.

Dit hoeft volgens het ministerie van LNV niet perse Agriver te zijn, het mag ook een andere maatschappij zijn met regendekking, zoals Vereinigte Hagel. Deze biedt een allrisk- verzekering aan tegen schade door hagel, storm en zware regen en als optie vorstschade.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.