Home

Achtergrond 13 reacties

Voorschotprijs DOC € 2,30 omlaag

De voorschotmelkprijs van DOC over de maand april daalt met € 2,30 per 100 kilo naar € 20,22 exclusief btw.

Dit blijkt uit berekeningen van het Agrarisch Dagblad. De prijsverlaging vloeit zowel voort uit een verlaging van de vet- en eiwitprijzen als uit een zomerheffing van € 1,60 per 100 kilo. Deze heffing geldt voor de maanden april en mei.

Laatste reacties

 • no-profile-image

  wim

  als dockaas niet te veel wil zakken met het eigen vermogen zal de melkprijs nog wel lager worden , want ze zijn nog niet goed bezig daar.Deze week vergadering de veehouders zijn zeker tevreden want het was te rustig weinig vragen??????

 • no-profile-image

  gert

  Wordt de melkveehouder niet vrolijk van!

 • no-profile-image

  Eddy

  Die spetnotering van DCA blijft nu staan, das wel een goed teken

 • no-profile-image

  h.a.

  Water is nog duurder en in de supermarkt is de kaas nog de zelfde prijs !!!!!!!!!!!!!!!!

 • no-profile-image

  hey

  van plateringen heeft duidelijk geen verstand van de melkvee sector, nou ja, we zullen het maar door de vingers zien..

 • no-profile-image

  jezus

  Hey josef het is geen verplichting om varkens of kippen te houden je had ook koeien kunnen melken....of er mee stoppen in plaats van zeuren als het in de ene tak beter gaat als de andere bekijk het es over een tijd van 25 jaar valt het met de verschillen best mee alleen wisseld de opbrengst in de ene tak sneller als de ander.

 • no-profile-image

  Hans

  koop een spaarpot melkveehouders, bij een goed jaar (2008) doe je er een paar centen in, bij een slecht jaar haal je er een paar centen uit.

  Zeg het lidmaatschap bij het LTO maar op, die betekenen toch weinig voor de sector. En koop daar een lekker vet spaarvarkentje voor.

 • no-profile-image

  stammie

  Dat we als melkveehouders sinds invoering van quotering een beste melkprijs hebben gehad klopt maar daarmee was melken nog niet het makkelijste baantje. Om uit te breiden was nl. quotum nodig en om dat rendabel te kunnen maken moest je gewoon scherp boeren net zo goed als andere sectoren dat moeten om een boterham te verdienen. Dat nu de prijs een keer laag is , is voor de sector helemaal niet zo erg alleen past deze vrije markt niet meer bij de quotering. Bij een hoge melkprijs profiteren alleen de landen zonder quotum optimaal door productie op te schroeven en bij een lage melkprijs ligt hier de kostprijs te hoog door de quotumkosten. We zijn zelf van bijna 3 ton naar 9,5 ton quotum gegroeid en hebben nu nog quotumkosten van 9 cent per kg. melk, maar ze mogen van mij morgen het qutum eraf doen!!

 • no-profile-image

  jozef de man van maria

  boer hans ziet het goed,in de goede tijd aflossen,en in de slechte tijd opnemen
  lidmaatschap lto opzeggen heb ik al lang gedaan,en eigenlijk is er nu ook een klein beetje gerechtigheid met alle subsidie die ze altijd gehad hebben,laat maar eens een tijdje leren leven zoals zovele varkens en kippenhouders
  WEG MET DIE SUBSIDIEBOEREN..

 • no-profile-image

  boer

  Het kan altijd nog lager, Melkveehouder, € 0,00 per liter is de ondergrens

 • no-profile-image

  Van Plateringen

  Koeiboeren hebben sinds de invoering van het quotum het meest veilige baantje gehad van alle zelfstandige ondernemers.Altijd een gegarandeerd goed inkomen. Nu moeten ze ook ,net als alle andere ondernemers,rekening houden met de markt! Er wordt nog steeds subsidie gegeven aan de koeieboeren. Prima,maar waarom niet aan kippeboeren of varkensboeren? Verder kan er op een koeiebedrijf nog veel bezuinigd worden omdat er in het verleden niet op de kleintjes gelet hoefde te worden. Voor de andere sectoren geld dit helaas allang niet meer. Dus niet zo zielig doen a.u.b.!

 • no-profile-image

  centje

  Van Plateringen heeft wel een goed punt, Hey jij daar. Van slechte tijden wordt je alleen maar beter. Je leert zeer kritisch te kijken naar kosten en ook innovaties worden zeer intressant. Kortom je komt beter uit de "strijd" en profiteert meer in tijden van hoge prijzen.

 • no-profile-image

  toonmechy@telfort.nl

  Kan het dan toch nog lager??????

Laad alle reacties (9)

Of registreer je om te kunnen reageren.